vuxenpoäng

2010-10-31 @ 17:15:54

Nu börjar lägenheten bli fin igen :) Allt är städat och fint och diskat och tvätten ligger i tvättmaskinen :)
Kom nyss hem från gymmet men det blev dock inten PT timme. Det blev ombokat till lördag istället. Så jag körde 80 min Powerwalk på bandet istället :) Och när jag gick hem så mötte jag min man på vägen som skulle till gymmet, så nu sitter jag här och kollar lite på TV och ska ta mig nått litet att äta innan vi ska äta middag lite senare ikväll! Det blir ThaiWook idag :) En av våra favoriträtter!

På torsdag är det första invägningen :) Närmar sig med storm steg så nu blir det stenhårt dom 3 sista dagarna ;)


Knask eller Knep?

2010-10-31 @ 11:08:00

Hihi, så säger man Bus eller Godis på Norska :P

Vad skönt det var att vakna klockan 12 men så är klockan bara 11 :) Behövde verkligen den extra timmen idag eftersom jag jobbade igår så detta blir min ända helgdag :)

Idag blir det nog lite städning här hemma, Det står glas och tallrikar överallt efter gårdagens lördagsmys men Simon och Petra :) Ska även ha PT timme idag på gymmet klockan halv 3. Träna, träna, träna!

Vad ska ni hitta på denna Halloween söndag? =)
 


jobba på en lördag

2010-10-30 @ 16:48:45

..Ja, det är precis vad jag har gjort, klockan ringde 06:00 imorse och jag znoosade till kvart över sen klädde jag på mig och gick till jobbet, var där fem i halv 7. Haha, ja så nära bor vi :P Jobbade till klockan 2 då jag kännde att jag ville ta helg. Blir lite extra goa pengar på lönen :) Kommer nog bli mycket övertid nästa vecka med :) Bara att ligga i medans man har chansen.

Igår var jag på spinning igen och det var nästan ännu jobbigare än i torsdags. Gav järnet och svettades som en griiis! Var helt slut efteråt (som man ska vara ;)), gick hem och duscha sedan skulle vi till Simon och Petra och bli bjudna på lite mat :) Mums vad gott det var, hemmalagade klyftpotatis med fläskfile och sallad :) Sen till efterrätt blev det ju självklart glass! Haha, jag ville inte vara oförskämd så jag tog lite faktiskt, kan ju inte säga heller att jag inte var sugen :P Dålig karaktär jag har. Men tog faktiskt mindre än vad jag skulle fått i mig så vi får la se de som det ljusa i situationen ;)

Idag klickade jag äntligen hem en vinterjacka med :) Det blev varken fjällräven eller Svea, eller jo Svea blev det faktiskt men inte den modellen jag menade först :)

Denna fina jackan blev det, jag var ju i slutet bestämd för en fjällräven men dom är så sjukt stora, man ser ut som en michelingubbe i dom och kanske inte nån jacka att ha när man går på stan? Så det blev denna, en lite mer normal dunjacka och jag är nöjd :) Problemet är bara att SVEA skickade inte till Norge, så jag får be mamma och pappa snällt att dom ska skicka upp den till mig ;)

Jaja, babbel babbel. Nu ska jag nog ta mig nått att äta tror jag :) Sen ska vi åka till affären och handla lördagsmys för idag får jag :D Sen ska vi campa i vardagsrummet inatt :P Haha :) Myys!


bröllopsdieten

2010-10-28 @ 20:46:29
Av rubriken att dömma kan man nästan tro att det är jag som ska gifta mig, men nej det är det inte! Det är min kära bror.♥
Men kanske en liten förklaring till rubriken hade suttit på sin plats?

Igår var det exakt en månad kvar tills bröllopet och jag har bestämt mig för att bli av med dom där sista kilona som nog 90% av alla kvinnor vill bli av med. Dom där kilona som sitter stenhårt och som man behöver grymt mycket motivation för att bli av med.
Så vi startar med målet, målet är då att gå ner 4-5 kilo tills brölloppet vilket blir ca 1 kilo i veckan, och det ska jag väl klara av?
Hur ska jag då nå detta målet? Jag kommer garanterat INTE att sluta äta godis. Hur mycket jag än vill vara den där tjejen som köper nötter eller frukt till myskvällen, eller dyker i morotsskålen till dippen istället för chippsen när båda serveras, så kommer jag aldrig att bli det. Så för att inte bli besviken på mig själv lägger jag ner den tanken. Men man kan ju iaf minska på den fronten och det är exakt vad jag ska göra! I en månad nu ska jag minska mina portioner med mat och bara äta godis på helgerna! Och för att det inte ska bli fredag-söndag som det ofta blir hemma hos familjen Eriksson-Bergström så får jag handla godis på lördag och OM det är nått över får jag äta upp det på söndagen! Men absolut förbud att gå och köpa nytt!! På träningsfronten så kommer jag köra både styrka och kondition. För att få den bästa fettförbränningen måste man kombinera dessa två. Jag kommer på konditionsfronten köra mer på långa Powerwalks än löpning. Går du en powerwalk så bränner du större antal% fett än om du löper. Du bränner självklart mer kalorier av att löpa men %:en fettförbänning är inte lika hög. Förstår ni :P

Jag har verkligen alla förutsättningar framför mig.
1
. Jag har ett gymkort på ett jätte bra gym med mest pass i Norge.
2. Jag har nån att träna med (Petra)
3. Varje dag på jobbet kan jag handla sallad plockad av mig själv från en salladsbar, frukt, varm mat, soppa. Ja allt, tanken är ju då på lunchen att försöka undvika så mycket kolhydrater som möjligt. (kommer att äta kolhydrater hemma på eftermiddagen, antingen innan eller efter träningen. För kolhydrater MÅSTE kroppen ha för att få energi till träning)
4. Målet, målet är inte allt för stor och inte allt för svårt att nå.

Jag har varit lite av en jojjobantare dom sista 2,5 åren. När jag flyttade till Lindvallen första året och då slutade spela hockey så rasade jag 8 kilo på mindre än 2 månader. Alltså muskler som försvann och jag blev mycket smalare. Sedan skaffade jag pojkvän och gick upp dom där obligatoriska pojkvännsskilorna, absolut inte 8 som jag hade gått ner, men har väll gått upp 3-4 igen! Så nu ska alltså dom sista 4-5 kilorna bort en gång för alla!!!

Lite pepp med att min kära syster också vill gå ner ett par kilo till brölloppet för att vara extra fin i sin klänning. Jag har med en nyinköppt klänning som hänger hemma och väntar på mig! Formen på klänningen är sån så att om man är lite större så ser man ännu större ut i den, men om man är fit så ser man fin ut i den! Så det jag försöker se framför mig på vägen är hur jag vill se ut i denna klänningen!

Så nu kör jag , en gång för alla. Alla för en en för alla låt byxan falla? Eller, haha!
(Peppkommentarer välkommnas ;))

PS! Gjorde en bra start idag och gick på 1timme spinning. Helt slut är jag nu i skrivande stund.


Är detta mig då om 5 veckor? Haha njaa, kanske inte. Jillian från Amerikanska "Biggest Looser".

stövlar och vinterjacka

2010-10-24 @ 12:40:39

Igår var jag och Petra en sväng på Kvadrat :) Ett köpcentrum här i Stavanger. Nordens största för att vara petig ;) Jag fick med mig ett träningslinne och en träningsflis från H&M och en tunika och en till tunika också från H&M :) Kan kanske visa lite fina bilder senare:) Var på jakt efter ett par stövlar med men fann inga i min smak så jag letade vidare när jag kom hem och köppte tillslut dessa:


Ett par Acne Pistols :)

Har även bestämmt mig för en vinterjacka efter mycket velande fram och tillbaka, valet stod mellan en Svea jacka och en dunjacka från Fjällräven, två helt olika jackor men tillslut föll valet på Fjällräven! Gör jag rätt val? :P

Idag ska jag och Kenny ta oss en promenad i det fina vädret bort till Petra och Simon, men dom själva vet inte om det än :P Sen ska vi göra egen pizza, köppte såndär färdig deg igår och vi har hela frysen full av köttfärs så det kommer bli super gott :)

Hoppas ni får en mysig söndag hemma och njut rejält för imorn ringer klockan tidigt igen och det är 5 hela dagar kvar tills nästa helg ;) ♥


fredagsmys

2010-10-22 @ 18:38:48

Jag klarade mig inte så bra från förskylningen som jag önskade. Igår blev det värre och jag var hemma från jobbet, har vart det idag med men idag är det mycket bättre :) Tror jag kom lindrigare undan än Kenny. Skönt.

Kenny gick för ca en timma sen och skulle äta middag med jobbet så jag sitter här och har fredagsmys med mig själv ;) Pratade en snabbis med Sis för en stund sen. Alltid lika kul :) Är det bara jag som blir otroligt slapp när man är hemma en hel dag? Det ända jag gjort idag är suttit vid datan och kollat på TV, så när klockan var 5 på eftermiddagen kom jag på att jag inte ätit nått förutom några pepparkakor och en youghurt till frukost :P Så nu ska jag ta och laga mig lite mat och sedan sätta mig och kolla ännu mer på TV! Haha.

Hoppas att jag blir helt frisk i helgen så jag kan börja träna snart igen :) Har ju nyss kommit igång med Spinning som jag var helt emot förut, men tycker faktiskt är kul nu :)


Zumba

2010-10-20 @ 21:59:02
Måste bara berätta med ju att jag och Petra var ju på Zumba kurs i lördags :) Det var jätte kul och det var så mycket roligare att gå på passet efter när man hade lärt sig alla grunderna! Så nu har jag en grundkurs i Zumba. :) Hade vart kul att avansera, men det får nog vänta :)

Om det är nån som läser min lilla blogg som inte testat Zumba så är det att rekomendera. Riktigt rolig och bra träning och om man ger gärnet så blit man tillockmed väldigt svättig, men det är väl klart man gör det ;)

förskyld

2010-10-20 @ 21:56:56
Jag har blivit förskyld :( Min man har vart hemma från jobbet hela veckan och nu har även jag blivit smittad. Weii! Än så länge har jag klarat mig undan med bara snuva (bara och bara, är det värsta som finns att vara heelt tät i näsan) och jag hoppas inte det blir värre!

Helgen närmar sig med storm steg med denna veckan har varit riktigt seg. Har inte alls vart pigg på jobbet och snuvan och min nästan dagliga huvudverk gör det inte bättre! Huvudverken kan jag leva med för den har jag vant mig med efter ett X antal år, men den kombinerad med snuva är inte okej! Så nu håller vi alla tummarna att detta försvinner lika snabbt som det kom!

Idag fick jag skattn från Norge med! Och detta var en positiv överraskning på kontot. Hade ju inten aning om jag skulle få tillbaka pengar eller restskatt! Men tummen upp blev det, med en hel del % över vad jag hade räknat med :) Weeeeiii!

Nu ska jag kolla klart på mitt TV program sen ska jag hoppa i säng. Har lagt mig allt för sent hela veckan, vilket säkert också bidragit till mina sega dagar på jobbet! Nya tag imorn! NATTI NATTI ♥

soffan hela dagen

2010-10-17 @ 17:49:56
Jag har sån brutal träningsverk i mina armar idag, hade det igår med men andra dagen är alltid värst! Jag vaknade flera gånger imorse av att det gjorde ont :P Inte okje. Så idag blir det ingen träning för mig fast än jag hade tänk att gå på spinning. Men jag har tränat hela veckan så det kanske är bra med en vilodag.

Så idag har jag inte gjort många knop, vaknade lite efter 10 och la mig i soffan och kolla på Sex and the City. Sen vid 13 tiden vaknade min man som alltid sover super länge på helgerna! Och dagen har faktiskt fortsatt för båda i soffan med lite lasangeräster från igår och film :)

Igår var vi på bio, vi såg en film som hette Buried. Hela filmen fick man följa med en kille som hade blivit levande begrav i en träkista av några terrorister typ. Sådär film, helt Ok men inget mer!

Imorgon är det måndag igen och åter till jobbet! Får se om våran avdelning har kommit igång igen som har legat nere i mer än en vecka p.g.a ett fel som dom inte kan hitta. Så när den väl kommer igång igen så kommer det bli jätte mycket att göra :) Men det är bra med lite ävertid så man tjänar mer pengar. Imorn ska jag och Petra pröva på ett pass på gymmet som heter Dirty Dancing med, typ man dansar som dom gör i musikvideos är väl den enklaste sättet att förklara :P Har bara inte frågat Petra än men klart hon ska mer :)

Ne nu är min ugnspizza snart klar så nu får jag sluta tjöta här! Ha de fiiint ♥

soffan hela dagen

2010-10-17 @ 17:49:56
Jag har sån brutal träningsverk i mina armar idag, hade det igår med men andra dagen är alltid värst! Jag vaknade flera gånger imorse av att det gjorde ont :P Inte okje. Så idag blir det ingen träning för mig fast än jag hade tänk att gå på spinning. Men jag har tränat hela veckan så det kanske är bra med en vilodag.

Så idag har jag inte gjort många knop, vaknade lite efter 10 och la mig i soffan och kolla på Sex and the City. Sen vid 13 tiden vaknade min man som alltid sover super länge på helgerna! Och dagen har faktiskt fortsatt för båda i soffan med lite lasangeräster från igår och film :)

Igår var vi på bio, vi såg en film som hette Buried. Hela filmen fick man följa med en kille som hade blivit levande begrav i en träkista av några terrorister typ. Sådär film, helt Ok men inget mer!

Imorgon är det måndag igen och åter till jobbet! Får se om våran avdelning har kommit igång igen som har legat nere i mer än en vecka p.g.a ett fel som dom inte kan hitta. Så när den väl kommer igång igen så kommer det bli jätte mycket att göra :) Men det är bra med lite ävertid så man tjänar mer pengar. Imorn ska jag och Petra pröva på ett pass på gymmet som heter Dirty Dancing med, typ man dansar som dom gör i musikvideos är väl den enklaste sättet att förklara :P Har bara inte frågat Petra än men klart hon ska mer :)

Ne nu är min ugnspizza snart klar så nu får jag sluta tjöta här! Ha de fiiint ♥

PT

2010-10-15 @ 20:43:42

Idag hade jag ju en timma med personlig tränare på Elixia :) Det var det jobbigaste jag vart med om. Jag sa innan att jag ville bli lite mer fit och få snygga slanka muskler. Och hon körde på så jag trodde jag skulle dööö! Fattar nu hur dom i Biggest Looser känner sig och säger "jag orkar inte mer" för så kändes det idag, när man tränar själv så ger man ju typ upp när det blir för jobbigt men det kan man ju inte när man han en PT breved sig, fast det är väl det som är meningen?

Vi började iaf med armhävningar, PÅ TÅ, jag kör alltid på knäna annars. När jag gjorde tills jag skakade och trodde jag skulle få vila var det bara att gå från tå till knä och fortsätta. Och detta gjorde vi 3 reps på. Sista gången klarade jag inte ens EN armhävning på tå :P Sen fortsatte passet och efter 55 min var jag mer än helt slut i överkroppen! Hade tillochmed svårt att ta shampoo när jag kom hem :P Haha, känner på mig att lilla jag kommer ha världens träningsverk imorn!


Imorn mellan 12-14 ska jag och Petra på Zumba kurs. Zumba är ju den där danstimmen jag gått på några gånger på gymmet och imorn har dom en snabbkurs i det så man lär sig grunderna och lite mer och därav kan prestera lite mer på passen sen! Så det ska bli kul. Det är ända planerna jag har för helgen! Och det är skönt, sånt behövs ibland, att bara vara och inte ha några planer!

Men just nu är mitt största mission att få min man att sluta spela TV spel, han har suttit där allför många timman nu och efter ett tag är det svårt att roa sig på internet. Så nej, nu ska jag ha TV:n :P

Vill också bara säga till mammsen och pappsen att jag hoppas ni blev glada för brevet :) Ni är dom bästa♥

En bild på världens söötaste Olivia när hon var och hälsa på mig här i Norge i sommras :)

pilates

2010-10-14 @ 20:38:09
Idag var jag pch Petra och träna igen :) Vi började bra med 30 min på crossen sedan skulle vi ner och köra lite magträning på pilatesbollarna, vi klarade inte ens av att göra en enda med den sjuuka träningsverken vi har från gårdagen, och även jag från i förrgår från Core Extreme passet :P Haha, så det blev lite oseriöst med lite mer skratt och lite mindre träning :P Haha, men det är kul det med ju. Sen så har jag hört att man får magmuskler av att skratta ;)

Nu håller jag på att laga lite mat som jag och mitt hjärta♥ ska äta! Idag står Thaisoppa med Naanbröd på menyn :)

träning

2010-10-13 @ 20:38:29
Är helt slut efter att ha vart på 40min Spinning och 60 min Step&Styrka med Petra. Steppuppen trodde jag inte skulle vara så jobbig men det var helt sjukt :P Bokade även tid med personlig tränare :) Får se om jag lär mig nått nytt, vilket jag säkert gör :)

Nu ska jag kolla lite på TV :)

dagen

2010-10-12 @ 20:13:24

Idag var jag och Kenny på jobbet tidigt :) Inte ofta det händer, så ví kunde gå hem redan tio i 3 :) Gick hem och vilade lite, somnade till på soffan sedan var det dax för träning :)

Blev 30 min spinning och 30 min Core Extreme. Core träning är ett träningspass som riktar in sig på mage och rygg, och jar får typ aldrig träningsverk i magen så jag tänkte prova på det här "extreme" och det var det verkligen. Så nu får jag se om jag känner nått imorn ;)

Imorn blir det 40 min spinning och sedan stepupp&styrke pass :) Första gången jag ska gå på det sist nämnda så det ska bli spännande :)

Glöm inte att kika på bilderna från Preikestolen i inlägget under :)


bilder från preikestolen

2010-10-12 @ 19:34:55




Den lilla vita pricken är en motorbåt :P




  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0