Frisörtips #1 Kluvna hårtoppar

2013-06-25 @ 23:52:55
Här kommer en ny kategori. Frisörtips, i denna kategori kommer jag lägga ut.... frisörtips ;) Vad man ska och inte ska göra när det kommer till ens hår :) 
 
Vi bärjar med en sak som går på reklam på TV just nu.
Kluvna hårtoppar. 
 
En kluven hårtopp kan se ut på flera olika sätt, den kan vara delad som ett V eller vara delad många gånger, hårstået kan även vara skadat från insidan och då ser man som en vit prick på strået. 
 
 
 
I reklamen visas ett schampo som ska reparera kluvna hårtoppar. Detta är helt omöjligt, har man kluvna hårtoppar så måste dessa klippas av. Ett hårstrå kan inte självläka utan är det skadat så fins det bara en utväg. Klipp! Schampon, balsam och inpackningar kan "limma" ihop en kluven hårtopp för stunden men aldrig reparera! 
 
Har man fått kluvna hårtoppar så ska dessa som sagt klippas av, ibland brukar jag sitta med sax (frisörsax, viktigt) och klippa av när jag hittar.  Detta kan man göra ca 1 gång i månaden för att bibehålla ett friskt hår. Om man inte klipper av en kluven hårtopp kommer denna att äta sig längre och längre upp på hårstrået så tillslut sitter kluvningen långt upp på strået istället för längst ut. Det är även där kluvingen/vita pricken är som strået kommer att gå av och plötsligt är ditt hår kortare fast än du inte vart hos frisören. 
 
Om man struntar i sina klyvna hårtoppar kommer håret att gå av och längderna kommer trassla sig mycket då V:et i klyvningarna fastnar i andra hårstrån. För att undvika att få dessa hemska kluvningar ska man:
 
*Låta håret självtorka så ofta som möjligt, hårfön är också ett värmeverktyg och sliter på håret.
*Inte kamma i blött hår, om man måste, avänd en bredtandad kam
*Platta, locka, föna, osv sliter otroligt mycket på håret. Använd värmeskydd! 
*Göra inpackning 1-2ggr i veckan
 
 
 
Frågor på de?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


  • Till bloggens startsida

  • RSS 2.0